Dagens

Har lärt mig lite nytt inom virkningsvärlden idag. Har lärt mig hur man virkar i den bakre eller den främre maskbågen, eller rättare sagt har jag lärt mig vad den främre och bakre maskbågen menas med i alla fall. =)
Det kan bli ganska intressanta resultat av det, gå in på denna sidan och titta ifall ni inte har utforskat detta territorium innan. =) Kan verkligen se hur det kan passa när man virkar vissa saker som bakelser och sånt för att ge ett lite extra intryck. =)

Förutom det så blev jag klar med min Hello Kitty figur idag, har tagit lite bilder på den som jag ska slänga in i datorn så kan ni få se hur hon ser ut. =)

Dagens pyssel

Dagens pyssel har varit att fixa ett nät till våra gerbiler. =P Har visserligen också sytt på ett ben på min Hello Kitty men jag har tyvärr blivit av med min virknål, har ingen aning om var den har tagit vägen..=P

Aja, måste gå och lägga mig nu, ha de gött!

Snyggare design

Har snyggat till designen nu, nu saknas det bara en banner också som jag hade tänkt försöka snickra ihop så småningom. =)
Men nu ser det bättre ut än det tråkiga vita i alla fall.

Ska fortsätta sy ihop min Hello Kitty nu hade jag tänkt, ha det gött!

Tävling hos Hackmora-Sandra




Hackmora-Sandra har en tävling där man kan vinna en galge eller en virkad princessbakelse, klicka på bilden eller länken nedan för att komma dit
http://hackmorasandra.blogspot.com/2010/02/tavling.html

Sy på huvudet på en amigurumi

Jag hatar att sy på huvuden på amigurumis (har visserligen inte sytt på så många huvudet men i alla fall) och brukar svära en hel del eftersom det är trixigt men så igår när jag höll på att sy på huvudet på min Hello Kitty så kom jag på att det kanske skulle bli lättare att sy på huvudet med en böjd nål istället för en rak. Så jag gick in på syrrans rum och letade upp den böjda nålen som jag visste att vi hade haft och började sy.

Kom fram till att det var faktiskt lite lättare att sy med en böjd nål istället för en rak och kommer nog fortsätta med att sy fast huvudet med en böjd nål istället för en rak i framtiden.

Garn-tävling hos Stickiga fingrar

Stickiga fingrar har en tävling just nu där man kan vinna garn. Hon har 4 kg akrylgarn som hon lottar ut till några personer.

http://ninnii.blogspot.com/2010/02/tavling-utlottning.html är länken till tävlingen ifall ni blir sugna.

Sonic

Gillar ni Sonic och att virka så ska ni springa in till WolfDreamer off the Hooks blogg där det finns ett mönster på ett Sonic gosedjur.

Virkning av Hello Kitty

Har virkat en del på min Hello Kitty amigurumi och då har tiden en tendens att gå ganska fort så det är därför jag skriver så här tidigt på morgonen. =P
Har hittat en ny trevlig blogg ifrån en tjej som stickar och är grym på det!
http://www.mittens.se/

Ska gå och lägga mig nu, får tömma min lilla kamera och rensa datorn lite så jag får plats med dom nya bilderna så ska ni få se på saker ;D

Men tills dess, ha det bra!

Blogg-tips

Har inte blivit något virkande idag så jag tänkte att jag skulle tipsa er om några bloggar som jag tycker om

stjernfalls blogg - En riktigt trevlig blogg med fina skapelser av olika slag.

Wolfdreamer off the Hook - En blogg om virkning med en hel del mönster på olika amigurumis

Sprite stitch - En pysselblogg som är inriktad på tv-spel

Hoppas ni har det bra där ute i stugorna! Själv sitter jag och tittar på konståkning och kommer att göra det ända tills Evgeni Plushenko har åkt eftersom det var ett tag sedan man såg han tävla och han är jäkligt grym! =)

Hello Kitty

Håller på att virka en Hello Kitty, dock går det lite segt. Har kanske kommit ur virk-kicken. =P
Aja, ska baka idag hade jag tänkt så det blir nog inte så mycket virkande idag i heller. Ska försöka ta några bilder på min bläckfisk så ni får se hur han ser ut men tills dess, ha det bra! =)

Fumle

Här kommer äntligen några bilder på Elefanten Fumle som också kallas för Funte. Han fick namnet för att han inte är perfekt och det är det som är charmen med honom. =)







Mönstret kommer härifrån http://www.lionbrand.com/patterns/70582AD.html?noImages=&r=1
(Man måste registrera sig men det är gratis och där är en hel del mönster inte bara på amigurumis utan på andra saker också)

Fläcken

Sitter och virkar på en ny amigurumi. =) Det ska bli en bläckfisk är tanken och jag kör utan mönster på denna och improviserar lite grann. =)

Ska lägga in bilderna på elefanten nu så får ni se honom senare idag när jag har sovit några timmar. =P

Funte

Nu är elefanten färdig och den har fått namnet Funte. Ska lägga in bilderna som jag tog på honom i datorn idag när jag lekte med en studioblixt som syrran lånade hem ifrån skolan, fick rätt så bra bilder på honom.

Jag virkar...

Jag virkar, därför finns jag. =)

Rättare sagt så sitter jag och syr ihop det jag har virkat på min elefant, dock ser den just nu mer ut som en myrslok eftersom den inte har några öron än. =P

Färdigvirkat

Då var elefanten färdigvirkad, nu ska den bara sättas ihop också men det gör jag imorgon för nu ska jag gå och lägga mig hade jag tänkt, klockan är ändå halv 5 på morgonen..=/

Godnatt!

Alicia

Sitter och virkar på en ny liten amigurumi. Har virkat ganska intensivt i nästan en vecka nu efter att jag köpte garn för 200 kr i lördags. =P Har virkat sak efter sak och jag lär nog fortsätta med det tills garnerna tar slut. =)



Denna lilla tjejen var den första jag virkade och hon heter Alicia. Det var min lillasyster som kom på namnet men jag gillade det också så då fick hon heta det helt enkelt, vet inte om jag hade döpt henne annars. =)

Ska ta någon bild på mina andra amigurumis också så att ni får se hur dom ser ut. =)

Men nu ska jag virka vidare på min gråa lilla figur så ni får ha det så bra!

Hejsan!

Hej och välkomna till min nya blogg, Artesania!

Jag heter Sofia och hade tänkt att denna bloggen skulle handla om pyssel i alla dess slag. Jag är en pysselfantast som gillar att pyssla med allt möligt.

Namnet Artesania betyder faktiskt pyssel på katalanska, åtminstone om man ska tro Googles översättning. =) I vilket fall som helst så gillar jag ordet och tyckte att det passade in på en pysselblogg.

Planerar en make-over också så fort min fantasi för design sätter igång. ;D

Jag hoppas att ni tittar in snart igen!
/Sofia

RSS 2.0