Inte mycket till pyssel

Har knappt gjort något pysslande dom senaste dagarna. Virkade visserligen klart några kycklingar till mamma som jag har fotograferat och som jag ska redigera också. Tror dock att jag redan har skrivit om det i ett tidigare inlägg. =)

Försökte virka lite idag men jag hade ingen inspiration till det så jag drog upp det igen, tror dock jag ska sätta mig och sticka lite på min sjal innan jag går och lägger mig. =)

Ha det bra!

Tävling

Är med i ännu en tävling, denna gången handlar det om att man kan vinna säkerhetsögon och nosar. =)

Tävlingen hittar ni här om ni också har lust att vara med i den. =)

Jag stickar

Sitter och stickar på min spetssjal..=) Ibland hade det varit bra med en webcam på datorn så jag kunde ta bilder som direkt hamnade i datorn så jag slapp koppla ihop kameran med datorn hela tiden så jag kunde visa bilder lite snabbare. =)

Virkade också en påskkyckling till mamma som blev riktigt söt faktiskt. =) Tog också bild på den och ska ta och kasta in den i datorn, dock tog jag den med min stora kamera och då måste dom gå igenom en omgång i photoshop också innan jag kan lägga ut dom här på bloggen. =P

Aja, får väl ta och lägga in dom i datorn nu och sticka vidare medans jag gör det..=)

Ha de gött så länge!

Stickning

Har börjat sticka igen. =) Håller på att sticka en spetssjal. Detta är första gången jag stickar spets så vi får se hur den ser ut i slutändan men hitintills så ser den faktiskt helt okej ut. =)
Har också virkat en kyckling till mamma, ska virka två till som hon kan ha som påskpynt. =)

Men nu måste jag gå och lägga mig, klockan är ändå fyra på natten/morgonen.  =P

Tokig i mormorsrutor

Jag har blivit tokig i att virka mormorsrutor och har suttit några timmar per natt och virkat med musik i öronen.

Virkat två grytlappar och matchande grytunderlägg till mamma




När mormor såg mina grytlappar ville hon också ha ett par så jag virkade ett par till henne också.




Sen virkade jag detta Iphone-fodralet till min lillasyster



Skulle ni vara intresserade av ett Iphone/Ipod/kamera fodral av mormorsrutor så kan jag göra ett till er i dom färgerna ni vill ha för 100 kr. Skriv en kommentar med er mail om ni är intresserade så kan vi snacka vidare om det. =)


Har också virkat lite rutor på måfå. Dom svart och vita ska jag ha till ett litet projekt jag ska prova men dom blåa och rosa vet jag faktiskt inte vad jag ska göra med än så länge, ni har inte några förslag?
Tyckte dom blev så söta så jag kommer nog fortsätta att virka dom tills mitt blåa garn tar slut, sen får vi se hur det går. =)


Hur man virkar en rosett

Tänkte jag skulle dela med mig hur jag virkade rosetten på Hello Kittyn. Förhoppningsvis så blir denna inte allt för rörig då jag virkade rosetten på frihand utan att räkna maskor och sånt. =P

Tänk dock på att denna rosetten som jag virkade var relativt liten, ca 3-4 cm




1. Lägg upp ett antal luftmaskor så att den blir så lång som du vill ha den. (jag tror jag la upp runt 15-16 lm) Virka sedan en till lm som används att vända med.

2. Virka sedan fasta maskor tillbaka i dom bakre maskbågarna. Avsluta med en lm

3. Fortsätt sedan att virka i dom bakre maskbågarna som steg 2 tills din rosett är lagom hög och att det är en fin form på den.

4. Sedan för att få en snygg kant runtom hela rosetten så virkade jag runt hela rosetten med smygmaskor. Man behöver inte virka på den sidan där man virkade sista varvet då den sidan redan ser bra ut. =)
Man får även lite rundade hörn när man gör det vilket jag i alla fall tycker är lite sötare.

5. Sista steget är att virka bandet i mitten som gör att det blir en rosett. Här kan man välja två alternativ; antingen väljer man att virka bandet separat (virka några lm och sedan virkar du fm tillbaka) och syr på det eller så gör man som jag och virkar smygmaskor hårt runt mitten på rektangeln i ca tre varv.
Det som jag gjorde var lite klyddigt men man slipper sitta och sy sen vilket jag tycker är skönt. =)

Sedan är rosetten klar.

Hoppas att ni förstod hur ni ska göra och hoppas ni får nytta av det. =)

Ha det bra!
Fia

Inatt

Ska spendera natten (eller i alla fall en del av den) med detta



Ska virka klart det andra grytunderlägget till mamma, sedan ska jag göra ett Iphone fodral till syrran av mormorsrutor (har blivit lite tokig i dom nu nämnligen)

Hello Kitty

Här kommer ännu en Hello Kitty amigurumi som jag har virkat. Dock ska denna flytta hem till min kusin när jag träffar henne nästa gång och förhoppningsvis så tycker hon om den också. =)





Lady fick också leka modell med henne något hon inte var superpigg på egentligen. =)

Min amigurumi-samling

Här kommer en (nästintill) fullständig förteckning av mina amigurumisar. =)

På den första bilden har vi Hello Kitty x2, en sköldpadda som inte syns så tydligt tyvärr och lilla Fumle



På denna bilden har vi en kanin som var den första amigurumisen som jag virkade faktiskt, en liten fågel, ett hjärta, en bläckfisk och en snögubbe. =) Sen är där också lite kamera prylar då jag är en fotonörd också utöver pysselnörd. =)



På denna bilden har vi lilla Alicia som ni har sett tidigare



och på en sista bilden så har vi två kaktusar som jag tyckte var riktigt kul att virka faktiskt. =)





Tävling i Kiiseshopen


Det pågår just nu en tävling i Kiiseshopen där man kan vinna lite smått och gott till amigurumisar. =) Klicka på bilden för att komma dit. =)

Ett tips

Detta har förvisso inget med pyssel att göra men jag tänkte tipsa om en sida där man kan redigera sina bilder direkt på nätet.
http://pixlr.com är adressen dit och det är alldeles gratis, perfekt om man vill fixa till sina bilder innan man lägger upp dom på bloggen t.ex. Upptäckte den själv för några dagar sen jag gillar den starkt!

Kaktusar

Har virkat en liten kaktus som blev klar igår och jag har börjat på en större som jag håller på med nu.
Dock ska jag gå och lägga mig nu så ni får ha det så bra!

Mitt Anteckingsblock

Måste ju visa mitt anteckningsblock där jag skriver ner mina projekt som jag ska göra. =) Fick det av mamma en dag och jag älskar det för jag tycker att det är så sött!



Man lyfter bort grodan som sitter fast med en magnet och öppnar boken. =) Den är köpt i en butik som heter Tiger och som finns här nere i Skåne. Bor ni eller är på besök i trakterna kring Lund och Malmö så besök defenitivit denna butiken, den är billig (det började som en 10-kronors butik men nu är det 10-40 kr butik) och har man tur så hittar man riktigt fina saker. =)

Virkprojekt

Har fått ett litet uppdrag att virka en Hello Kitty till min yngsta kusin som är Hello Kitty tokig. =) Har redan virkat två som jag har här hemma och igår när dom kom hit på kalas så gillade hon dom väldigt mycket. =) Så nu ska jag virka en riktig Hello Kitty till henne (dom jag har själv har overaller på sig i två olika djur) men just nu så håller jag på med att virka en kaktus som jag kanske ska ge bort till en vän. =)

Min vinst

Jag var ju en av vinnarna i tävlingen hos Stickiga fingrar och igår var jag och hämtade min vinst som var garn. =D
Gillade garnet jag fick starkt och har redan kommit på lite saker som jag kan använda dom till. =)


Glass i stora lass

Virkade för någon vecka sedan en glassbägare med glass, chokladsås, vispgrädde och ett körsbär efter mönstret som fanns i förra numret (tror jag) av Hemmets Veckotidning. Har också virkat några muffins därifrån men två gasv jag bort till min kusin och hann inte fotografera innan och den tredje har jag planer på att fotografera. =)


Gillar du Sonic?

Är du ett fan av Sonic och tycker om att virka, då har Wofdreamer off the Hook ett mönster på Sonic och hans kompis Tails (vet inte om han har ett svenskt namn).

Gillar ni för övrigt tv-spel så gå in och kolla för hela den bloggen handlar om olika tv-spels relaterat pyssel.

Hello Kitty

För inte så länge sedan virkade jag en Hello Kitty med en björn-overall. Hittade på efterhand och blev rätt så nöjd med resultatet. =)


=)

Det blir aldrig av att jag fixar till bilderna på det jag har virkat och nu håller jag på med en ny igen =) Det är en Hello Kitty som ett lejon, vi får se hur den blir, har inte kommit så långt med den men förhoppningsvis så blir den fin. =)

Men nu ska jag nog faktiskt stänga av datorn och sätta mig och titta lite på tv och virka innan jag måste gå och lägga mig. =)

Min virkningshistoria

Jag har min farmor att tacka för när det kommer till min skaparlust. Många gånger när man var hemma hos henne så fick jag göra något kreativt, det kunde vara att virka eller baka eller sy och jag tyckte att det var jättekul att göra alla tre och gör det än idag. =) Tänkte dock specifikt berätta om min virkning på den tiden för den var lite speciell. =)

Eftersom jag är vänsterhänt så var det inte så lätt för mig att lära mig hur man skulle virka så jag kom på min egna teknik som gjorde att jag kunde virka. Jag höll virknålen i ena handen, snurrade garnet kring virknålen och tog sedan den öglan som redan fanns på nålen och drog den över garnet så att en luftmaska skapade och så höll jag på. Det resulterade i ganska långa snören av virkat garn och det var allt jag virkade när jag var liten. Virkade dock en hel del såna. =)

Har alltid tyckt att virkning har varit tråkigt eftersom det går så långsamt och man måste titta ner på arbetet hela tiden till skillnad från när man stickar och det var inte förräns jag upptäckte amigurumis som jag faktiskt började tycka virkning var kul. Dock hade jag inget roligt garn i början så det blev inte så mycket virkande av det men för ca en månad sen så åkte mamma och jag in till Lund för att se Team Ola ifrån Körslaget framföra lite sånger (bilder finns här) och då passade jag på att köpa några garner (*host* 8 nystan =P) och sen dess har jag virkat nästan dagligen. =)

Vinnare

Jag blev en av vinnarna i Stickiga fingrars tävling där man kunde vinna garn vilket jag tycker är galet kul! =D Jag har aldrig haft tur i spel och tävlingar och liknande och så går jag och vinner två på kort tid (denna och en annan med min fotoblogg). Nu har jag visserligen aldrig riktigt vågat vara med i tävlingar förr eftersom det har kännts som om det inte är lönt för jag kommer ändå aldrig att vinna men detta är ju defenitivt en sporre att vara med för man kan ju bara vinna om man är med och tävlar. ;D

Jag ber om ursäkt för att det har varit tyst i bloggen dom senaste dagarna. Måste skärpa mig på dn fronten. Måste också verkligen skärpa mig på bildfronten så ni kan få se mina små figurer. =P

RSS 2.0